טעימות אוכל לתינוק

איך מתחילים עם לתת טעימות של אוכל לתינוק?

התינוק הקטנצ'יק שלנו מתחיל קצת לגדול, רואה את כולם אוכלים ומתחילה להתעורר אצלו הסקרנות למה שקורה סביבו. בהתחלה מדובר במבט חטוף לעבר הצלחת או הסנדוויץ', בהמשך התינוק מחליט לעבור צעד אחד נוסף ומנסה לקחת בשירות עצמי מהאוכל שלך.

כשאת רואה את הסימנים האלה, כלומר את ההתעניינות שלו באוכל, הגיע הרגע להכיר לו עולם חדש. ההמלצות משתנות באשר לגיל תחילת הטעימות. הגיל המומלץ נע בין 4 חודשים לבין 6 חודשים. אבל בעצם את היא זו שצריכה להחליט, אם התינוק מתעניין, מנסים. אם הוא עדיין קטן [כלומר קרוב יותר לגיל 4 חודשים] ממשיכים עם הטעימות לתקופה ארוכה יותר ולא הופכים את הטעימות לארוחה עדיין. אבל אם התינוק קרוב יותר לגיל 6 חודשים אחרי שיעבור את שלב הטעימות, הן יהפכו להיות תחליף לארוחה.

טוב אז אחרי התיאוריה, איך מתחילים??

נוהגים בדרך כלל להתחיל עם ירקות, שהם קצת פחות מתוקים, פחות מומלץ להתחיל עם תפוחי אדמה שהם פחמימות ריקות אלא לנסות בטטה, קישוא, גזר ושאר הירקות.

מתחילים ביום הראשון: מאדים בטטה בכמות קטנה – בערך כפית – מכינים את המצלמות ונותנים לתינוק לטעום מעט. המצלמה תתעד את הרגע שבו התינוק יעשה פרצוף מזועזע ונגעל. אם תצלמי את עצמך גם תגלי פנים מאושרות וגאות בקטנצ'יק שלך.

לא כדאי לעשות את הטעימות בשעות הערב, אם במקרה תתפתח אלרגיה או רגישות את לא רוצה למצוא את עצמך בלי יכולת לדבר עם הרופא. חוזרים על הטקס המרגש גם ביום למחרת והמקפידים גם ביום שלאחריו. ככה את מבטיחה שאין בשלב הזה אלרגיה לסוג המזון שנתן לו לטעום.

אחרי שסיימת עם שלושת ימי הירק הראשון, את ממשיכה לשלושה ימים עם ירק אחר, בשלב הבא את מוזמנת לשלב. וכן הלאה.

בהמשך אותו הסיפור עם פירות. שימי לב לא מומלץ לתת בשלב הזה פירות טרופיים.

טיפ: תינוקות הסובלים מגזים או מעצירות תכירי להם את העגבניה שמעודדת פעילות מעיים. קחי בחשבון שגזר ובננה מאטים את פעילות המעיים עד לכדי עצירות.

המלצת הבית: תינוקות רבים יגדירו כסעודת גורמה אבוקדו ובננה מעורבבים יחד. לכי תביני.