באיזה תחליפי סוכר כדאי להשתמש

הדסה לביא

הדסה לביא

באיזה תחליפי סוכר כדאי להשתמש

מאת: הדסה לביא     

אחת השאלות שעולה הכי הרבה בקליניקה היא- על איזה תחליפי סוכר את ממליצה?
ממליצה?
על אף אחד מהם… אין באמת תחליף סוכר בריא.
אבל, מה לעשות שאנחנו בני אדם ואנחנו אוהבים מתוק?

אז בואו נעשה קצת סדר בתחליפי הסוכר-

1. ממתיקים מלאכותיים כגון סוכרזית, וכדו' – הממתיקים הללו גרועים יותר מסוכר. הגוף לא מכיר אותם ולכן לא מצליח לפרק אותם והם ממשיכים להסתובב בגוף כמו רעל…

2. סוכר חום– סוכר זה נתפס בעינינו כבריא יותר אבל זה לא ממש נכון… קנה הסוכר עובר תהליך של זיקוק בכדי להפוך לסוכר לבן. בתהליך מזוקקת ממנו המולסה- נוזל חום שבו מצויים הוויטמינים והמינרלים. ככל שהסוכר עובר עוד ועוד תהליכי זיקוק, כך מופרדת ממנו המולסה וצבעו מבהיר. תהליך הפקת הסוכר החום זהה – רק שגרגרי הסוכר עוברים זיקוק אחד פחות- זה הכל! זה לא הופך אותו לבריא אלא רק לקצת יותר טוב…

סוכר חום כהה– ברוב המקרים זהו סוכר רגיל שהוסיפו לו צבע מאכל קרמל במקרה הרע או מעט מולסה במקרה הטוב. לא מומלץ לשימוש.

סוכר חום מסוג "דמררה"– מכיל קצת יותר ויטמינים ומינרלים מאשר הסוכר הלבן.

3. סוכר קנים– זהו הסוכר הכי פחות מעובד והכי מומלץ לשימוש (אם כבר). הוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים.

4. דבש– הדבש מכיל הרבה רכיבים תזונתיים כגון: חלבונים, חומצות שומן, ויטמינים ומינרלים. ישנם סוגים רבים של דבש כשההבדלים יכולים להיות קשורים לפרחים שמהם נאסף הצוף- פרחי הבר, הדרים, אבוקדו ועוד, או לתהליכי העיבוד של הדבש. דבש טבעי הוא דבש שלא עבר חימום והמרקם שלו ישתנה בהתאם לטמפרטורה – בחום הוא יהיה נוזלי ואילו בקור הוא יתקשה. חשוב לזכור כי אסור לתת דבש לילדים מתחת לגיל שנה.

5. סילאן– סירופ מתמרים, המכיל את כל הערכים התזונתיים שיש בתמרים, כגון: סידן, ברזל,וויטמינים, חשוב לשים לב לרכוש סילאן טבעי מתמרים בלבד היות ויש סוגי סילאן המכילים תוספות סוכר וחומרים נוספים.

6. סירופ מייפל – זהו סירופ המוכן מעץ המייפל המכיל מינרלים רבים. גם כאן חשוב לוודא שהמקור הוא טבעי ולא סירופ "בטעם" מייפל עם המון סוכר וחומרים משמרים.

7. סטיביה– זהו צמח מתוק וחסר ערכים קלוריים. החיסרון של הסטיביה זה שהוא בעל טעם לוואי מורגש, אבל כדאי לנסות ולראות- זה עניין של טעם…

 

אז ניסיתי לגעת כאן בדברים על קצה המזלג, ממליצה מאד לנסות להחליף באפייה את הסוכר בתחליפים הבריאים יותר כגון דבש, סילאן, מייפל או סטיביה.
תאמינו לי – זה טעים מאד!!!
והעיקר- בבריאות!

הדסה לביא

054-6472101[icon icon="phone"] hadassaclinic@gmail.com [icon icon="envelope"]